• Groepsfoto

Onze Aanpak

Wanneer u uw zoon of dochter aanmeldt voor ondersteuning van VinkHuisWerk, voeren wij eerst een intakegesprek. In dit gesprek kijken we wat de problemen zijn en welke ondersteuning daarbij aansluit. Zo bespreken we bijvoorbeeld of we beginnen met huiswerkbegeleiding, bijles of coaching of een combinatie daar van. Ook spreken we af hoe vaak uw zoon of dochter komt. Eventueel spreken we een proefperiode af. U vult het aanmeldingsformulier in, uw zoon of dochter ondertekent de gedragscode en u krijgt de algemene voorwaarden mee naar huis.

Afhankelijk van uw voorkeur worden vervolgens met uw zoon of dochter de doelen voor de komende periode vastgesteld. Dit wordt door de bijlesdocent, mentor of coach, samen met de leerling gedaan. Deze zal de doelen ook regelmatig evalueren.

Op de afgesproken datum begint vervolgens de begeleiding. U wordt door ons regelmatig (ten minste ééns per maand) op de hoogte gehouden van de voortgang van uw zoon of dochter. Ook worden de gestelde doelen regelmatig geëvalueerd. Tweemaal per jaar vindt er een “face-to-face” gesprek plaats met u en uw zoon/dochter.

Leerlingen

Wanneer het om de een of andere reden op school niet lukt om de resultaten te behalen die jij graag wil halen, kunnen wij je helpen. Dit kan door jou bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding te bieden: hierbij kom jij twee of meerdere dagdelen naar het huiswerkinstituut om je huiswerk te maken. Je wordt dan in een kleine groep begeleid door één van onze huiswerkbegeleiders. Zij helpen je ook bij het maken van een planning en overhoren je wanneer dat nodig is. Wanneer je vragen hebt over het huiswerk wat je aan het maken hebt, kun je die ook aan hun stellen.

Misschien heb je wel problemen met één specifiek vak en is huiswerkbegeleiding voor jou niet de beste oplossing. Dan bieden we ook bijles aan. Tijdens de bijlessen ga je een uur aan de slag samen met je bijlesdocent. Hierbij kijken jullie samen met welk onderdeel van het vak jij moeite hebt en wordt daar verder aan gewerkt. Ook worden je toetsen en so’s samen voorbereid.

Wanneer je geen moeite hebt met één specifiek vak, maar huiswerkbegeleiding voor jou te algemeen is, bieden wij ook coaching. Hierbij gaan we samen kijken naar waar de problemen vandaan komen en vooral hoe we ze op kunnen lossen. Dit kan variëren van beter omgaan met je agenda, tot werken aan je houding in klas. Ook kunnen we kijken naar hoe je bepaalde vakken beter kunt leren. De doelen worden in overleg met jou bepaald.

Personeel

Wilko Eskes

Als directeur van MFC ‘t Vinkhuys ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het multifunctionele centrum. Vanuit mijn interesse voor onderwijs heb ik in 2011 dit huiswerkinstituut opgericht om jongeren te ondersteunen bij hun opleiding en daarmee hun kansen te vergroten. Naast de lerarenopleiding heb ik een universitaire opleiding bedrijfskunde/management afgerond. Mijn kennis en ervaring komen dan ook goed van pas bij het leiding geven aan dit instituut.

Marije de Vries

Tijdens de studie Creatieve Therapie in Leeuwarden ben ik bij VinkHuisWerk begonnen als huiswerkbegeleider. Rond mijn afstuderen ben ik ingezet in het project Wijken voor Jeugd – Gedeelde wereld, waarbij leerlingen van de Leon van Gelder activiteiten aanbieden op de Veldspaatflat in Vinkhuizen. Sinds juni 2017 ben ik werkzaam als coördinator van VinkHuisWerk.

In mijn studie, stages en werkervaring heb ik met kinderen en jongvolwassenen gewerkt, waarbij de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal stond. Ik weet hoe belangrijk het is voor de ontwikkeling van een kind om een positieve en rustige leeromgeving te hebben. Samen met Wilko zet ik mij dan ook met groot plezier in voor VinkHuisWerk, de plek waar ruimte is om te leren.

Wilko Eskes

Wilko Eskes

Marije de Vries

Marije de Vries

Studiebegeleiders

Ons instituut werkt met  studenten van de universiteit en hogeschool, die elk vanuit hun specifieke deskundigheid de leerlingen begeleiden. Naast hun deskundigheid in  een bepaald vakgebied,  beschikken de studenten  over pedagogische kwaliteiten.