Aanbod

Aanbod

Bijles (individueel)

Sommige leerlingen hebben wat extra ondersteuning nodig bij één of meerdere vakken. Wij bieden daarvoor individuele bijlessen aan. Een vaste begeleider kijkt mee hoe je de huiswerkopdrachten maakt en bij welke onderdelen je hulp nodig hebt. Je kan de begeleider vragen stellen over de stof en samen zullen jullie de stof herhalen en extra oefeningen doen. In overleg vinden de bijlessen wekelijks of om de week plaats. Bijlessen worden aangeboden voor leerlingen van zowel het primair als het voortgezet onderwijs. 

Leerondersteuning

Hulp nodig bij het plannen van je huiswerk? Of heb je binnenkort een toets maar weet je eigenlijk niet goed hoe je het leren moet aanpakken? Ben je snel afgeleid door je telefoon? Dan is huiswerkbegeleiding misschien een uitkomst. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in een afleidingsvrije omgeving. Het gebruik van social media is niet toegestaan tijdens de huiswerkbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleiding kijkt een studentcoach mee met het huiswerk dat gemaakt moet worden. Samen bepalen jullie waaraan je die dag gaat werken (plannen). De begeleider is aanwezig om vragen te beantwoorden en geeft ook tips over hoe je het leren kan aanpakken (het leren leren). De leerling leert om toe te werken naar het zelfstandig maken en plannen van huiswerk. De leerondersteuning vindt in groepsverband plaats op ‘t Vinkhuys of de desbetreffende school, waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. 

Aanbod

Voortgezet Onderwijs

Bijles

Sommige leerlingen hebben wat extra ondersteuning nodig bij één of meerdere vakken. Wij bieden daarvoor individuele bijlessen aan. Een vaste begeleider kijkt mee hoe je de huiswerkopdrachten maakt en bij welke onderdelen je hulp nodig hebt. Je kan de begeleider vragen stellen over de stof en samen zullen jullie de stof herhalen en extra oefeningen doen. In overleg vinden de bijlessen wekelijks of om de week plaats.

Huiswerkbegeleiding

Hulp nodig bij het plannen van je huiswerk? Of heb je binnenkort een toets maar weet je eigenlijk niet goed hoe je het leren moet aanpakken? Ben je snel afgeleid door je telefoon? Dan is huiswerkbegeleiding misschien een uitkomst. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in een afleidingsvrije omgeving. Het gebruik van social media is niet toegestaan tijdens de huiswerkbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleiding kijkt een student-begeleider mee met het huiswerk dat gemaakt moet worden. Samen bepalen jullie waaraan je die dag gaat werken (plannen). De begeleider is aanwezig om vragen te beantwoorden en geeft ook tips over hoe je het leren kan aanpakken (het leren leren). De leerling leert om toe te werken naar het zelfstandig maken en plannen van huiswerk.

Stadjerspas

Voor kinderen uit minimagezinnen is een financiële ondersteuning vanuit het KindPakket mogelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u in bezit zijn van de Stadjerspas (gemeente Groningen). De mentor van de leerling dient de huiswerkbegeleiding noodzakelijk te vinden. Daarom wordt gevraagd of de mentor de leerling wil aanmelden via het aanmeldformulier. De kosten van twee keer per week huiswerkbegeleiding worden dan volledig gefinancierd vanuit het KindPakket. Geen Stadjerspas? Dan gelden onze reguliere tarieven.